Tilbakeblikk

Puh!

En uke er gjennomført og jeg er nok ikke alene om å kjenne det mer på kroppen nå. Det tar på å sjonglere så mangen baller på en gang.

Hjemme-skole-livet

Jeg innrømmer det glatt, jeg har mistet flere av dem i løpet av uka som gikk, tingene gled ikke like enkelt som jeg håpet, det var ikke så enkelt med hjemme-skoling med tre barn og attpåtil gründer-tilværelsen.

Stressen tok overhånd, på flere områder og jeg er nå sykemeldt frem til påske, for ikke å gå helt i bakken.

Det finnes ull nok til alle, så ønsker du å handle gjør du det via nettbutikken. Varene sendes ut etter påske.

Ta nå godt vare på hverandre der ute, pust med magen og se til å få påfyll av gode tanker, gode ord og ikke minst ro.

-Ingvild-

Hold pusten!

Ja, for det er litt slik det føles når noe så drastisk hender.

Tre, herlige unger i alderen 8 til 14 år skal sysselsettes (jada, de får opplegg via skolen) og jeg skal samtidig klare å sjonglere dette med tid på verkstedet. Heldigvis (hell i uhell?!?) er vi to voksne hjemme (mannen er sykemeldt pga et kne) så den sjongleringen skal vi nok få til!

Her er ingen i direkt karantene, og ingen i nærmeste vennekrets er det heller, og fordi det jo kun ER meg på jobb er det ikke noen risiko for meg å gå opp dit 😉

Det skal sies at det spøker med flere planlagte arrangementer nå før sommer, noe som igjen gir tapte inntekter, som igjen gjør sitt til å føle at jeg bør holde pusten, holde pusten og se hvor lenge jeg klarer dette.

Det er nå vi skal tenke kloke tanker sammen, det er nå vi skal tenke før vi handler, det er nå vi skal støtte opp om alle små, unike bedrifter. Støtter vi dem, med oppmerksomhet, med fremsnakking og med å handle av dem, vet jeg at de alle danser #gründerdansen og får tårer i øynene av hyggelige tilbakemeldinger.

Jeg er selv en av dem som har fremsnakket i dag. Jeg fremsnakket fineste Torill og hennes iverogevne, nettopp fordi de i dag har hjulpet meg, hjulpet meg å la barna mine delta i matlagingen, uten at jeg «tar over». Vi har spist herlig, hjemmelaget pizza og guttungen bemerket hvor MYE bedre denne var enn slike ferdig-bunner. Mission Completed! 👌😊

Så, skulle du ha behov for litt ekstra ull nå til lang-turen, lufte-turen, handle-turen eller «jeg må ut!!!»-turen er jo en #turhals, et sjal og eventuelt noen pulsvarmere supre å ha 😉

Eller er du rett og slett litt frysen og vil ha en poncho og et par pulsvarmere på deg når du har hjemmekontor?

Da er det jo bare å ta i bruk nettbutikken 😉

Har du allerede suffer og skap fulle av ull hjelper det også om du deler og minner dine nærmeste på å handle bevisst og lokalt.

Er du så heldig at du bor i Rogaland kan du bruke «hent på verkstedet » så avtaler vi «hentetid » Dere andre sender jeg varer til med glede 🙏😊

Alt godt til dere, alle sammen, og tusen tusen tusen hjertelig takk for all fremsnakking dere bidrar med 🙏

Jeg lover å gjør #gründerdansen hver eneste gang det likes, deles, kommenteres, fremsnakkes og handles ❤

Ingvild

Sommer-ro?

Det er torsdags kveld, tre barn er ferdig med nok et skoleår og de har sagt farvel og god sommer til venner og lærere.

Men er det sommer-ro hos iUll mon tro?

Nja….ikke riktig ennå.

Noen har kanskje allerede sett rykter av det på fb-siden min? om mengder med varer og stille ellers? Det er nemlig helt riktig: det har vært stille fra meg, utad, men det har på ingen måte vært stille i verkstedet!

Siste dag i Mai kom det tikkende inn en liten e-post, som ikke var så veldig liten allikevel.

Jeg måtte scrolle både en og to ganger for å komme til enden av den og jeg måtte scrolle opp igjen, for å sjekke at det jeg leste var sant.

E-posten kom fra en butikk som ønsker å fokusere på Norsk-produserte og -designede varer, så da er det ekstra stas at iUll’s varer falt i smak hos dem.

Det ble bestillt nærmere 70 #turhalser, 120 #pulsvarmere og 140 #ponchoer!! Er det rart jeg fikk bakoversveis?

Heldigvis, jeg hadde bygget meg opp et lager av nesten ferdige varer, så mens strikkemaskinen danset til den store gullmedaljen, begynte jeg å montere ponchoer og å dampe pulsvarmer- og turhals-emner, så det ble riktig hett i verkstedet.

damp på nært hold!

I en uke danset alle tre maskinene, så var alle emner klare.

For å øke effektiviteten fikk strikkemakinene hvile etter endt oppdrag, slik at alt mitt fokus var på å ferdigstille leveransen.

Klok av «skade» fra i fjor, etter Oslo Design Fair har jeg nå fått laget meg et Excel ark for å få orden i kaoset av ferdige, nesten ferdige og uferdige emner, noe som i sin tur fører til at jeg med sikkerhet vet hvor mange emner som mangler og dermed skal strikkes. (Effektivitet!)

Den neste uken (dvs uka før denne) var det Overlocken som fikk danse og i slutten av forrige uke ble pulsvarmerene kantet med en Cover-stich.

Denne uka har alle plaggene fått iUll-tagger påsydd, så nå gjenstår det å feste og klippe tråder, dampe (140!!) ponchoer og siden merke og pakke alle emner fint inn, før de skal sendes.

Dette er for meg en liten verdensrekord!

Det er min største ordre OG jeg har fått unnagjort den fortere enn jeg egentlig hadde håpet å tro på!

I morgen er der fredag, og selv om det bugner i varer på verkstedet, skal jeg pakke bilen, med det som er igjen (tro det eller ei, men har litt igjen å selge 😉 ) og snu nesa mot Røldal og Røldalsmarknaden.

Dette blir tredje året jeg drar opp dit, så gleder meg til det (selv om jeg ikke har rukket å ha så masse fokus på det før nå!)

Etter endt marked er det beine veien til verkstedet å fullføre der jeg slapp og ferdigstille før sommer-ro’en kan komme sånn HELT ordentlig 😉

Puh! Blir nesten litt svett av å lese alt dette! Men ro skal der bli 😉

Skal prøve å huske å legge ut noen bilder underveis i pakkingen!

Ønsker dere alle en fredfull og nydelig sommer!

– Ingvild –

Fem måneder på vei!

 

Ja, tenkt, jeg er allerede fem måneder på vei!!!

Fem måneder på vei med iUll-eventyret i Auglendsmyrå 6a!

Husker du da jeg hadde «Voksesmerter»?

I disse dager er det fem måneder siden jeg fikk nøkkelen i hånden, til det finfine rommet på 6×6 meter. Som samme dag ble fylte med to strikkemaskiner, tre symaskiner, et to meter bredt sy-bord og jeg må ikke glemme å nevne alle kiloene med garn! Dagene etter så jeg meg ofte rundt og lurte på hvordan jeg hadde klart å få plass til alle de tingene i kjelleren min hjemme… det var jo KJEMPEMASSE!!!

Nå er flere meter meg garn blitt tryllet om til enten pulsvarmere, turhalser, sjal eller ponchoer. De fleste har fått nye hjem allerede, noen ligger og venter i butikker rundt om i Norge på sine, mens andre igjen fortsatt er hos meg og venter på å bli «forvellet». Det har kommet inn enda en strikkemaskin (Lille-Søster!) og en kraftig dampstasjon (Damp-Hild) og om ikke alt for lenge kommer det inn en (bevinget?) Pegasus (en ny overlockmaskin) Da tror jeg jammen meg iUll «Familien» er ganske så komplett! Jippi!

Som jeg skrev sist gang (i Voksesmerter) lovet jeg en innflytnings fest, men den får dere nok vente enda litt til på. Jeg har nemlig et lite «luksusproblem» som gjør at jeg må fokusere på å få produsert nok varer fremover, så jeg (og dere) får krysse fingrene for at jeg finner en liten luke i travelheten nå til høsten og har en liten offisiell åpning da 😉

Men er det slik at du ikke klarer å vente, er du allikevel hjertelig velkommen til å stikke nesa inn dørene. Men send meg et lite vink før du gjøre det, så du ikke kommer til låst dør (ok, du kommer i prinsipp til låst dør hver gang, men når du ringer på er sannsynligheten større for at jeg åpner om jeg er der 😉 )

Vi er i juni måned og jeg har det travlere enn jeg noen gang har hatt det før! Butikker over hele Norge ønsker mer varer og jeg jobber på spreng for å klare å møte bestillingene så raskt som mulig og helst før jeg drar avgårde til årets marked i Røldal i Sankt Hans helgen og helst før jeg selv tar sommerferie i juli 🙂

Om vi ikke sees før sommeren ønsker jeg dere alle en vakker og fredfull sommer! Og ja, jeg har alltid ponchoen min med på tur, har du?

 

-Ingvild-

 

Voksesmerter

Helt siden jeg var i Lillestrøm på ODF har jeg kjent på vokse-smerter! Og det var jo i fjor, så kan si meg ganske støl nå etterhvert 😉

Så, med vokse-smerter har jeg trålet nærområdet, tvunnet tomlene og grublet meg litt i hel og rett før jul sto jeg igjen med to alternativer. Jeg brukte julen på å gruble litt til, kjenne etter, hva sier magefølelsen? Hvor vil jeg kjenne meg best tilrette?

Når det nye året kom hadde jeg funnet plassen. Det er i gå avstand fra huset, ideelt for en som meg som har tre herlige unger jeg vil være tilgjengelig for og helt ideelt med tanke på bil, transport og miljø.

Nå kan jeg følge ungene på skolen, gå meg en svingom rundt Vannassen for siden å gå mot Mekonomen, oppe på Åsen, runde hjørnet med det store blå Ahlsell skiltet (som antagelig blir borte snart) og låse opp døra til mitt helt egne kontor, verksted og ikke minst en pitteliten butikk ❤

Jeg fikk kontrakten på mandag for gjennomlesning, sa ja samme ettermiddag, fikk nøklene tirsdag i 11 tiden, vasket ut alle fluer og støv til kl 15oo, dro hjem og laget middag med familien, pakket bilen full av pappesker med garn og dro opp med første lass kl 19oo samme kveld.

Heldigvis fikk vi bærehjelp av tre staute karer, som hjalp til med å lirke, både StoreBror og LillleBror ut gjennom kjellerdøra og trappen (som ikke er av det bredeste laget!!) med med-hørende bord og tilbehør. Vi kjørte 6 lass den kvelden!

Onsdags morgen tok jeg de mindre tingene, som symaskinene, notatbøker og annet plukk, som ikke hadde noen pappeske å være i. Jeg fikk kategorisert alle kontortingene, lagt dem i ulike hyller og bokser, fant noen forlatte hyller i et bakrom, som passet perfekt inn bak strikkemaskienene, fikk et ordentlig bilde inni meg av hvordan jeg ønsket å ha sybordet og kjente på hvor utrolig takknemlig og heldig jeg er som får ha dette som min arbeidsplass!

Nå skal hver symaskin ha sin faste plass, sammensyeren får også være med i valsen. LilleBror og StoreBror får høyere bord å danse fra og til og med dampingen kan foregå i samme rom som alt det andre. Herlig!

 

 

Bonusen her hjemme er at vi plutselig har mer plass i stua (!!!) Ja, for deler av produksjonen sneik seg etter hvert opp dit, som damping og påsying av tagger og ikke minst, pakkeprosessen etter ODF (hihihi! ler høyt med tanke på hvor kaotiske voksesmerter iUll ha hatt!!)

20181022_222533813133543.jpg

Spisebordet okkupert av ull i lange baner!

 

For ikke å snakke om kjelleren. Plutselig har vi en etasje til å være i! Det har alltid vært okkupert av iUll på en eller annen måte, så ingen har liksom ennå klart å ta inn over seg at vi faktisk skal få lov til å bruke det nå fremover.

I dag, torsdag er jeg hjemme, med influensasymptomer og håper jeg får sjansen til å ta turen innom i morgen.

Så, hvor er nå dette da, lurer du kanskje på?

20190109_1524271653177381.jpg

iUlls nye lokaler i Auglendsmyrå 6

Adressen er Auglendsmyrå 6 4016 Stavanger. For å finne rett kan jeg anbefale å kjøre inn med Mekonomen, forbi alle parkeringsplassene deres og videre rundt bygget, så du kommer ned mot motorveien. Der parkerer du og går siden opp den lille rampen, så ser du skiltet med iUll i vinduene.

Når åpner jeg opp dørene da?

Jo, jeg har alltid dørene åpne, når jeg er der, men har ennå ikke lagt inn en rutine på det, men vil anta at jeg er der ihvertfall på dagtid mellom 10 og 15.

Når maskinene er i gang igjen og jeg har blitt ordentlig «varm» i (ull)trøja ønsker jeg selvfølgelig å lage en liten markering ut av dette, for dette er et ganske stor sted ut i den store vide verden, for lille meg 😀

Ønsker du å få oppdateringer om når dette skjer sier du?

Jeg har ennå ikke kommet i gang med slike nyhetsbrev, så enkleste måten for deg å sikre at du får med deg hva som skjer er å si at du vil følge denne siden fremover.( se oppe til høyre på siden om du er på datamaskin, eller lengst ned på nettbrett eller mobil)            Da skal du få en epost hver gang jeg poster noe her på iUll siden (kanskje den havner i spam/oppdattering?)

Ha en ellers herlig ettermiddag, kveld og uke!

Gleder meg til å vise dere mer av hvordan det blir 😀

Bursdags glede

I dag er det tredje søndag i advent og om den uke blir jeg tenårings mamma for aller første gang 😀

Og siden slikt noe aldri kommer til å gjenta seg må det jo feires litt, synes du ikke?

Så, fra nå og ut året får du 13% rabatt på pulsvarmere og halser. (Vel og merke kun på de jeg allerede har ferdige) Klikk deg inn på lenkene og se om noen av dine favorittfarger er på tilbud. Vi sender så raskt vi kan.

Lys i enden av tunnelen

Puh! Nå var det lenge siden jeg har oppdatert, men slik er det når en har fått store leveranser og gjør alt sammen helt alene 😉 Jeg klager ikke på noen måte, det er jo supert å ha masse å gjøre, og at så mange butikker vil ha inn tingene mine er jo kjempe kjekt!

Ja, jeg vet, det går mot mørkere tider, men hjemme hos meg begynner jeg å se lyset i enden av tunnelen!

Nærmere bestemt jeg har en viss oversikt over alle varene som skal ut i butikkene. Det er snakk om ikke mindre enn 251 tur-halser, 147 sjal, 90 ponchoer og 94 pulsvarmere som snart skal dra ut på eventyr rundt om i hele Norge 😀

Her om dagen fikk jeg sortert alle varene som var ferdige (bare for å sjekke at jeg faktisk har produsert det som skulle produseres), i helgen fikk pakket alle varene fint inn og legge i kartonger og i går gikk første lasset med varer til posten.

20181022_222533813133543.jpg

En stund tok jeg over stuebordet hjemme for å ha oversikt over det hele 😉 Men nå begynner det å se litt mer ut som et stuebord.

Lager en egen post med oversikt over hvor de forskjellige varene har dratt hen, så kan du selv gå i butikken og ta og kjenne på dem 🙂

-Ingvild-

Ut på eventyr del 6

Fredagskvelden ble tilbragt «hjemme» i bilen 😉 og mobil og lader holdt til dagen derpå.

20180828_215100
Lørdagen var det åpent for publikum i hall C og mange kom for å se hva som er «inn» denne høsten.

Den var ellers ganske stille for oss i hall B (det virket som de fleste innkjøperne hadde dratt hjem) så vi som sto på standenen hadde god tid til å snakke sammen og hjelpe hverandre med ulike utfordringer vi stod over for.

Virkelig kjekt å få møte andre håndverkere på denne måten. Ellers sitter vi bare på hver vår kant og gjør ting alene.
Fikk tatt en del bilder av sjalene, for å få nye produktbilder, men det å ta bilder er en vanskelig ting, i hvert fall mine ting, det er nesten umulig å få fargene til å bli «rette»

Jeg har jo så lyst at du som ikke har mulighet til å se produktene også skal få en fornemmelse av hvilken farge det er du ser, så når blåfargen ser grå ut, eller den sartrosa ser rød ut, blir det litt misvisende ☹
Jeg får telle litt på kronene og se hva jeg har råd til av fotograf hjelp fremover 😉

Nedriggingen gikk fint og jeg var klar til å kjøre mot Kr.Sand klokken seks. Da hadde jeg rukket å gå meg en tur til butikken og handle med litt mer mat (og is 😉)

20180902_131013

Jeg og frøken #mannekeng drar hjemover!

Vel fremme i sørlandsbyen stupte jeg i seng glad og fornøyd. Tenk, jeg har faktisk vært på en av Norges største designmesser! Lille meg, lille iUll! Tenk, lille iUll skal ut i butikker over nesten hele Norge. Wow! Jeg er både heldig og super takknemlig!
Nå er det søndag, og jeg er vel hjemme i egen stue. Ungene og mannen har klart seg finfint uten meg (tror det var godt for oss alle å være litt fra hverandre en stund 😉)
Jeg har fått litt mer oversikt over ordrene og har laget en ganske lang «todo» liste jeg skal begynne med i morgen. Den inneholder alt fra å formulere eposter til å sjekke lagerbeholdning, fikse litt på strikkemaskinen og dampe stoff, så her er det bare å brette opp armene. Og ja, jeg gjør det med et stort og stolt smil om munnen 😀
Takk til alle dere som har heiet på meg underveis og takk for denne gang!

Nå blir det nok mer fokus på å få produsert alle ull-varene enn å skrive til dere.

Lover å gi lyd når jeg har fått skrevet en ordentlig oversikt over hvor dere kan gå innom butikkene og handle iUll varer 😊
Fortsatt god søndag!
-Ingvild-
Ps: de andre innleggene og ODF-uka finner du her: del 1, del 2, del 3, del 4 og del 5.

Ut på eventyr del 4

Ja, da er dag 4 av min reise på hell! Virkelig kjekt å få være med på dette.

Nye menneskemøter, nye ordre og masse inspirasjon.

Det regnet i morges, så spaserturen ble utsatt. Natten gikk fint og jeg fikk til og med tid til å gjøre litt regnskap før messen åpnet i dag.

Må gi en stor og varm anbefaling for «Regnskapskompis» gjengen, de har gjort så utrolig masse for lille meg og bedriften min.

Nå har jeg for det første litt mer orden på regnskapet mitt, jeg forstår hva jeg gjør og jeg synes det faktisk er interessant (og jeg lover, DET gjorde jeg ikke for ett år siden!!)

Jeg satt og stemte av banken for juni og jeg oppdaget et avvik (d.v.s noe var enten glemt eller ført feil) og etter litt detektiv arbeid kunne jeg selv se at en av føringene var ført feil vei (ja, jeg vet, har du ikke peiling på dette høres det helt gresk ut, det gjorde det for meg også) så, da var det veldig enkelt å fikse feilen og avstemmingen var ferdig 😀 Jippi!

I dag fikk jeg mulighet til å gå litt rundt i B-hallen og snuse på hva andre driver med og fikk nye kontakter og hyggelig møter der også.

Da dagen var omme ville jeg ta meg den gåturen jeg ikke fikk tatt i morges, men før jeg gjorde det sjekket jeg om hotellet som er i nærheten hadde tilbud om å få bruke svømmebassenget dere (noe de egentlig ikke hadde, men jeg fikk allikevel :-D) så da ble det «tur» på tredemøllen og siden enetterlengtet dusj og svømming på meg.

Nå sitter jeg og skriver inne på hotellet og er utrolig takknemlig for atter en vakker og magisk dag.

I morgen er det fredag, og mange mener det er da det kommer mest rundt i hallene, men jeg er allerede fornøyd og takknemlig, så herfra er det bare et stor pluss med flere ordrer 🙂

ps: har du ikke fått lest de andre innleggene finner du dem her: del 1, del 2 og del 3

 

-Ingvild-

Ut på eventyr del 5

 

Ja, så kom fredagen da!

Natten gikk finfint, og frokosten smaker enda godt 😉

Det er hele fire store haller her på messen, så det er masse å ta inn over seg som besøker (mange trette øyne) Men desto hyggeligere er det når du ser noens øyne lyse opp og se at de ser at akkurat mine ting passer inn i deres butikk.

Til nå er den nordligste butikken som har bestilt inn varer fra Tromsø. Så får vi se om det kommer inn noen lenger ifra i morgen 😀

I dag fikk jeg muligheten til å delta på et av trendmøtene de har i hall C. Litt om hva som er «inn» nå for tiden.

20180831_131719

Ser at det er en farge som mangler litt i mitt fargekart og skal se om jeg får produsenten til å lage opp garn i den fargen. Den sennepsgule/okergule fargen. Det er også morsom å se at de tre nye fargen jeg har tatt inn #gress #lysrosa og #turkisgrå faller i smak hos flere av leverandørene.

Jeg lover å lage en oversikt over hvor du kan handle så fort jeg selv får oversikten over det hele.

Nå sitter jeg og nyter roen ute i hallen her og prøver å få ladet både mobil og pc.

20180831_191459

Som vanlig: har du lyst til å lese de fire andre delene finner du dem her: del 1, del 2, del 3 og del 4 😉

-Ingvild-