Det er torsdags kveld, tre barn er ferdig med nok et skoleår og de har sagt farvel og god sommer til venner og lærere.

Men er det sommer-ro hos iUll mon tro?

Nja….ikke riktig ennå.

Noen har kanskje allerede sett rykter av det på fb-siden min? om mengder med varer og stille ellers? Det er nemlig helt riktig: det har vært stille fra meg, utad, men det har på ingen måte vært stille i verkstedet!

Siste dag i Mai kom det tikkende inn en liten e-post, som ikke var så veldig liten allikevel.

Jeg måtte scrolle både en og to ganger for å komme til enden av den og jeg måtte scrolle opp igjen, for å sjekke at det jeg leste var sant.

E-posten kom fra en butikk som ønsker å fokusere på Norsk-produserte og -designede varer, så da er det ekstra stas at iUll’s varer falt i smak hos dem.

Det ble bestillt nærmere 70 #turhalser, 120 #pulsvarmere og 140 #ponchoer!! Er det rart jeg fikk bakoversveis?

Heldigvis, jeg hadde bygget meg opp et lager av nesten ferdige varer, så mens strikkemaskinen danset til den store gullmedaljen, begynte jeg å montere ponchoer og å dampe pulsvarmer- og turhals-emner, så det ble riktig hett i verkstedet.

damp på nært hold!

I en uke danset alle tre maskinene, så var alle emner klare.

For å øke effektiviteten fikk strikkemakinene hvile etter endt oppdrag, slik at alt mitt fokus var på å ferdigstille leveransen.

Klok av «skade» fra i fjor, etter Oslo Design Fair har jeg nå fått laget meg et Excel ark for å få orden i kaoset av ferdige, nesten ferdige og uferdige emner, noe som i sin tur fører til at jeg med sikkerhet vet hvor mange emner som mangler og dermed skal strikkes. (Effektivitet!)

Den neste uken (dvs uka før denne) var det Overlocken som fikk danse og i slutten av forrige uke ble pulsvarmerene kantet med en Cover-stich.

Denne uka har alle plaggene fått iUll-tagger påsydd, så nå gjenstår det å feste og klippe tråder, dampe (140!!) ponchoer og siden merke og pakke alle emner fint inn, før de skal sendes.

Dette er for meg en liten verdensrekord!

Det er min største ordre OG jeg har fått unnagjort den fortere enn jeg egentlig hadde håpet å tro på!

I morgen er der fredag, og selv om det bugner i varer på verkstedet, skal jeg pakke bilen, med det som er igjen (tro det eller ei, men har litt igjen å selge 😉 ) og snu nesa mot Røldal og Røldalsmarknaden.

Dette blir tredje året jeg drar opp dit, så gleder meg til det (selv om jeg ikke har rukket å ha så masse fokus på det før nå!)

Etter endt marked er det beine veien til verkstedet å fullføre der jeg slapp og ferdigstille før sommer-ro’en kan komme sånn HELT ordentlig 😉

Puh! Blir nesten litt svett av å lese alt dette! Men ro skal der bli 😉

Skal prøve å huske å legge ut noen bilder underveis i pakkingen!

Ønsker dere alle en fredfull og nydelig sommer!

– Ingvild –